11 Şubat 2025 11:54

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen festival kapsamındaki bölge yarışmaları; Kayseri'nin ardından Konya, Antalya, Adana, Aydın, Denizli, Balıkesir, Gaziantep, İstanbul, Diyarbakır, Malatya, Bolu, Erzurum, Rize ve Van olmak üzere toplam on dört farklı gastronomi bölgesinde devam edecek.
 
Festivalde, 81 ilde beşi özel gereksinimli olmak üzere toplam 408 ekip, 28 Şubat 2025'e kadar sürecek bölge elemelerinde hünerlerini sergileyecek.
 
Millî Eğitim Bakanlığı Meslekî ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü koordinasyonunda, Türkiye Otelciler Birliği (TÜROB) ve Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) iş birliğiyle düzenlenen etkinlik, öğrencilere bir yandan meslekî ve teknik eğitim yoluyla edindikleri becerileri sergileme fırsatı sunarken, aynı zamanda Türk mutfağının zengin lezzetlerini ortaya koyma ve dünya mutfaklarına dair farkındalıklarını artırma fırsatı da sunuyor.  
 
Yarışma, kültürel mutfak mirasını dünya mutfakları ile bir araya getirerek mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarında yiyecek içecek hizmetleri alanındaki öğretmen ve öğrencilerin mutfak sanatlarındaki ustalıklarını sergilemelerine imkân sağlıyor. 
 
Son bölge yarışmasının tamamlanmasının ardından kazanan ekipler, "https://gastrofest.meb.gov.tr" adresinde ilan edilecek.
 
Festival, bölge etaplarının ardından 15-22 Nisan 2025 tarihleri arasında İstanbul'da gerçekleşecek final yarışmaları ve ödül töreniyle sona erecek.